Alfredo Shrimp Pasta


Ingredients:
450g Nagwa Shrimp (Peeled, Deveined Ready to Cook Tail-on Blanched)

400g Fettuccine Pasta
2 tbsp Butter
2 Minced Garlic Cloves
2 Cups Cooking Cream
1 Cup Grated Parmesan Cheese
1 tsp Paprika
1 tsp Salt
¼ tsp Black Pepper

Garnish: Chopped Parsley


Preparation:
• In a pot over medium heat, cook the pasta according to the package instructions, then drain it.
• In a pan, melt the butter and saut
é Nagwa shrimp with paprika, salt, and black pepper for 3-5 min, until fully cooked.
• Remove the shrimp from the pan.
• Add garlic to the pan along with the cream, and cook on medium heat for 3 min.
• Stir in Parmesan cheese until it melts.
• Add the cooked pasta and Nagwa shrimp to the sauce and mix everything together.
• Pour the mixture onto a plate, garnish with parsley and serve.

معكرونة الفريدو بالروبيان



المقادير:

    •    450 غرام روبيان نقوة (مقشر جاهز للطبخ مبخر مع الذيل)

    •     400 غرام معكرونة فيتوتشيني

    •     2 ملعقة كبيرة زبدة

    •     2 فص ثوم مفروم

    •     2 كوب كريمة طهي

    •     1 كوب جبن بارميزان مبشور

    •     1 ملعقة صغيرة بابريكا

    •     1 ملعقة صغيرة ملح

    •     ¼ ملعقة صغيرة فلفل أسود

للتزيين: بقدونس مفروم


طريقة التحضير:

  • في قدر على نار متوسطة، اسلقي المعكرونة بحسب التعليمات المدونة في العبوة، ثم صفيها من الماء.
  • في مقلاة على نار متوسطة، ذوبي الزبدة وقلبي روبيان نقوة مع البابريكا، الملح والفلفل الأسود لمدة 3-5 دقائق حتى ينضج تماماً.
  • أزيلي الروبيان من المقلاة.
  • أضيفي الثوم إلى المقلاة مع الكريمة، واطبخيها على نار متوسطة لمدة 3 دقائق.
  • أضيفي جبن البارميزان وقلبيه حتى يذوب.
  • أضيفي المعكرونة المطهية روبيان نقوة إلى الصوص، وامزجي المكونات جيداً.
  • اسكبي المزيج في طبق، وزينيه بالبقدونس، ثم قدميه.

Copyright @2025 NAQUA - All Rights Reserved.