Barramundi Biryani


Ingredients:

    •    400g Red Sea Barramundi (Skinless Fillet Portions)

    •    3 Cups Basmati Rice

    •    1 Finely Chopped Onions

    •    7 Chopped Garlic Cloves

    •    2 Carrots, Grated

    •    ½ Lemon Juice

    •    3 tbsp Vegetable Oil

    •    6 Cups Hot Water

Spices: 

1 tbsp Biryani Spices, ½ tsp of Turmeric, ¼ tsp Ginger, 2 tsp Salt, ¼ tsp Black Pepper

Garnish: Chopped Coriander


Preparation:

  • Add lemon over Red Sea Barramundi fillet and let it sit for 10 min.
  • Heat oil in a pot on medium heat, then fry the onion until golden.
  • Add garlic, biryani spices, turmeric, ginger, black pepper and carrots, then stir.
  • Place Barramundi fillet in the pot and stir until it turns golden.
  • Add rice and salt, then pour in boiling water, cover the pot and let it simmer until the rice is cooked.
  • Serve with garnish.


برياني الباراموندي


المقادير:

    •    400 غرام باراموندي البحر الأحمر (فيليه شرائح بدون جلد)

    •    3 أكواب أرز بسمتي

    •    1 بصل مفروم ناعم

    •    7 فصوص ثوم مفرومة

    •    2 جزر مبشور

    •    ½ ليمون معصور

    •    3 ملاعق كبيرة زيت نباتي

    •    6 أكواب ماء ساخن

التوابل:

1 ملعقة كبيرة من بهارات البرياني، ½ ملعقة صغيرة كركم،

¼ ملعقة صغيرة زنجبيل، 2 ملعقة صغيرة ملح و ¼ ملعقة صغيرة فلفل أسود

للتزيين: كزبرة مفرومة


طريقة التحضير:

  • اعصري الليمون فوق شرائح الباراموندي البحر الأحمر واتركيه لمدة 10 دقائق.
  • سخني الزيت في قدر على نار متوسطة، ثم اقلي البصل حتى يصبح ذهبيًا.
  • أضيفي الثوم، بهارات البرياني، الكركم، الزنجبيل، الفلفل الأسود والجزر وقلّبي.
  • ضعي شرائح الباراموندي في القدر وقلّبي حتى يتحول لونه إلى ذهبي.
  • أضيفي الأرز والملح، ثم اسكبي الماء المغلي. غطّي القدر واتركيه على نار هادئة حتى ينضج الأرز.
  • قدميه مع التزيين.

Copyright @2025 NAQUA - All Rights Reserved.