Barramundi Fish and Chips
Ingredients:
400g Red Sea Barramundi (Skinless Fillet Portions)
• 1 cup Flour
• 1 tsp Baking Powder
• 1 tsp Salt
• ¼ tsp Black Pepper
• 1 Cup Cold Sparkling Water
• Oil for Frying
• French Fries
• Tartar Sauce
Garnish: Lemon Slices
Preparation:
- Cut Red Sea Barramundi fillet into medium-sized strips.
- Mix flour, baking powder, salt and black pepper.
- Gradually add cold sparkling water, stirring until smooth and thick like pancake batter.
- Dip Barramundi fillet in the batter.
- Heat oil to 180ºC in a deep pot or pan, fry Barramundi fillet for 4–5 min until golden and crispy.
- Place Barramundi fillet on paper towels to drain excess oil.
- Serve with golden fries, tartar sauce and lemon slices.
سمك الباراموندي والبطاطس
المقادير:
• 400 غرام باراموندي البحر الأحمر (فيليه شرائح بدون جلد)
• 1 كوب دقيق
• 1 ملعقة صغيرة بيكنج باودر
• 1 ملعقة صغيرة ملح
• ¼ ملعقة صغيرة فلفل أسود
• 1 كوب ماء غازي بارد
• زيت للقلي
• بطاطس مقلية
• صوص تارتار
للتزيين: شرائح ليمون
طريقة التحضير:
- قطعي فيليه باراموندي البحر الأحمر إلى شرائح متوسطة.
- اخلطي الدقيق، البيكنج باودر، الملح، والفلفل الأسود.
- أضيفي الماء الغازي البارد تدريجيًا حتى تحصلي على خليط ناعماً وكثيفًا يشبه عجينة البان كيك.
- غمسي فيليه الباراموندي في الخليط.
- سخني الزيت في مقلاة على درجة حرارة 180 مئوية واقلي شرائح الباراموندي لمدة 4-5 دقائق حتى تصبح ذهبية
- ومقرمشة.
- ضعي الباراموندي على مناديل ورقية لامتصاص الزيت الزائد.
- قدميه مع البطاطس المقلية وصوص التارتار وشرائح الليمون.