Barramundi Fish and Chips


Ingredients:

400g Red Sea Barramundi (Skinless Fillet Portions)

    •    1 cup Flour

    •    1 tsp Baking Powder

    •    1 tsp Salt

    •    ¼ tsp Black Pepper

    •    1 Cup Cold Sparkling Water

    •    Oil for Frying

    •    French Fries

    •    Tartar Sauce

Garnish: Lemon Slices


Preparation:

  • Cut Red Sea Barramundi fillet into medium-sized strips.
  • Mix flour, baking powder, salt and black pepper.
  • Gradually add cold sparkling water, stirring until smooth and thick like pancake batter.
  • Dip Barramundi fillet in the batter.
  • Heat oil to 180ºC in a deep pot or pan, fry Barramundi fillet for 4–5 min until golden and crispy.
  • Place Barramundi fillet on paper towels to drain excess oil.
  • Serve with golden fries, tartar sauce and lemon slices.

سمك الباراموندي والبطاطس


المقادير:

    •    400 غرام باراموندي البحر الأحمر (فيليه شرائح بدون جلد)

    •    1 كوب دقيق

    •    1 ملعقة صغيرة بيكنج باودر

    •    1 ملعقة صغيرة ملح

    •    ¼ ملعقة صغيرة فلفل أسود

    •    1 كوب ماء غازي بارد

    •    زيت للقلي

    •    بطاطس مقلية

    •    صوص تارتار

للتزيين: شرائح ليمون


طريقة التحضير:

  • قطعي فيليه باراموندي البحر الأحمر إلى شرائح متوسطة.
  • اخلطي الدقيق، البيكنج باودر، الملح، والفلفل الأسود.
  • أضيفي الماء الغازي البارد تدريجيًا حتى تحصلي على خليط ناعماً وكثيفًا يشبه عجينة البان كيك.
  • غمسي فيليه الباراموندي في الخليط.
  • سخني الزيت في مقلاة على درجة حرارة 180 مئوية واقلي شرائح الباراموندي لمدة 4-5 دقائق حتى تصبح ذهبية 
  • ومقرمشة.
  • ضعي الباراموندي على مناديل ورقية لامتصاص الزيت الزائد.
  • قدميه مع البطاطس المقلية وصوص التارتار وشرائح الليمون.



Copyright @2025 NAQUA - All Rights Reserved.