Barramundi Tagine with Vegetables
Ingredients:
• 400g Red Sea Barramundi (Whole Fillet)
• 2 Sliced Potatoes
• 1 Sliced Red bell pepper
• 2 tbsp Butter
• 1 Sliced Zucchini
• 1 Sliced Onion
• 2 Minced Garlic Cloves
• 2 tbsp Olive Oil
• 1 Squeezed Lemon
• 1 tsp Cumin
• 1 tsp Paprika
• 1 ½ tsp Salt
• ¼ tsp Black Pepper
Garnish: Chopped Coriander
Preparation:
- In a pan over medium heat, sear Red Sea Barramundi fillet in butter for 5 min until golden.
- In a bowl, mix olive oil, lemon juice, garlic, cumin, paprika, salt and black pepper.
- Arrange potatoes, bell pepper, zucchini, onion in a baking pan and drizzle some marinade.
- Cover the baking pan with foil and bake at 180 ºC for 20 min.
- Add Barramundi on top of the vegetables, pour remaining marinade, cover and bake for 10 min.
- Garnish with coriander and serve.
طاجن باراموندي بالخضار
المقادير:
• 400 غرام باراموندي البحر الأحمر (فيليه كامل)
• 2 حبة بطاطس مقطعة إلى شرائح
• 1 فلفل أحمر مقطع إلى شرائح
• 2 ملعقة كبيرة زبدة
• 1 كوسا مقطعة إلى شرائح
• 1 بصل مقطع إلى شرائح
• 2 فص ثوم مفروم
• 2 ملعقة كبيرة زيت زيتون
• 1 ليمون معصور
• 1 ملعقة صغيرة كمون
• 1 ملعقة صغيرة بابريكا
• 1 ½ ملعقة صغيرة ملح
• ¼ ملعقة صغيرة فلفل أسود
للتزيين: كزبرة مفرومة
طريقة التحضير:
- في مقلاة على حرارة متوسطة، قومي بتحمير شرائح باراموندي البحر الأحمر في الزبدة لمدة 5 دقائق حتى تصبح ذهبية.
- اخلطي زيت الزيتون، عصير الليمون، الثوم، الكمون، البابريكا، الملح والفلفل الأسود.
- رتبي البطاطس، الفلفل الحلو، الكوسا والبصل في صينية فرن، اسكبي بعض من التتبيلة عليها.
- غطي الصينية بالقصدير واخبزيها في فرن محمى على حرارة 180 درجة مئوية لمدة 20 دقيقة.
- أضيفي شرائح الباراموندي فوق الخضار، اسكبي التتبيلة المتبقية فوقه، غطيه واخبزيه لمدة 10 دقائق أخرى.
- زيّنيه بالكزبرة المفرومة وقدميه.