Barramundi Tagine with Vegetables


Ingredients:

    •    400g Red Sea Barramundi (Whole Fillet)

    •    2 Sliced Potatoes

    •    1 Sliced Red bell pepper

    •    2 tbsp Butter

    •    1 Sliced Zucchini

    •    1 Sliced Onion

    •    2 Minced Garlic Cloves

    •    2 tbsp Olive Oil

    •    1 Squeezed Lemon

    •    1 tsp Cumin

    •    1 tsp Paprika

    •    1 ½ tsp Salt

    •    ¼ tsp Black Pepper

Garnish: Chopped Coriander


Preparation:

  • In a pan over medium heat, sear Red Sea Barramundi fillet in butter for 5 min until golden.
  • In a bowl, mix olive oil, lemon juice, garlic, cumin, paprika, salt and black pepper.
  • Arrange potatoes, bell pepper, zucchini, onion in a baking pan and drizzle some marinade.
  • Cover the baking pan with foil and bake at 180 ºC for 20 min.
  • Add Barramundi on top of the vegetables, pour remaining marinade, cover and bake for 10 min.
  • Garnish with coriander and serve.



طاجن باراموندي بالخضار


المقادير:

    •    400 غرام باراموندي البحر الأحمر (فيليه كامل)

    •    2 حبة بطاطس مقطعة إلى شرائح

    •    1 فلفل أحمر مقطع إلى شرائح

    •    2 ملعقة كبيرة زبدة

    •    1 كوسا مقطعة إلى شرائح

    •    1 بصل مقطع إلى شرائح

    •    2 فص ثوم مفروم

    •    2 ملعقة كبيرة زيت زيتون

    •    1 ليمون معصور

    •    1 ملعقة صغيرة كمون

    •    1 ملعقة صغيرة بابريكا

    •    1 ½ ملعقة صغيرة ملح

    •    ¼ ملعقة صغيرة فلفل أسود

للتزيين: كزبرة مفرومة


طريقة التحضير:

  • في مقلاة على حرارة متوسطة، قومي بتحمير شرائح باراموندي البحر الأحمر في الزبدة لمدة 5 دقائق حتى تصبح ذهبية.
  • اخلطي زيت الزيتون، عصير الليمون، الثوم، الكمون، البابريكا، الملح والفلفل الأسود.
  • رتبي البطاطس، الفلفل الحلو، الكوسا والبصل في صينية فرن، اسكبي بعض من التتبيلة عليها.
  • غطي الصينية بالقصدير واخبزيها في فرن محمى على حرارة 180 درجة مئوية لمدة 20 دقيقة.
  • أضيفي شرائح الباراموندي فوق الخضار، اسكبي التتبيلة المتبقية فوقه، غطيه واخبزيه لمدة 10 دقائق أخرى.
  • زيّنيه بالكزبرة المفرومة وقدميه.


Copyright @2025 NAQUA - All Rights Reserved.