Barramundi with Curry Sauce


Ingredients:

400g Red Sea Barramundi (Skinless Fillet Portions)

Seasoning:

    •    ½ tsp Turmeric

    •    ¼ tsp Black Pepper

    •    ¼ tsp Garlic Powder

    •    ½ tsp Salt

    •    1 tbsp Cornstarch

    •    1 tbsp Flour

    •    2 tbsp Vegetable Oil

    •    1 tbsp Butter

Curry Sauce:

    •    ½ cup Chopped Onion

    •    ½ tsp Ground Ginger

    •    1 tbsp Curry Powder

    •    1 tsp Ground Coriander

    •    ½ tsp Cumin

    •    1 tsp Turmeric

    •    ½ cup Halved Cherry Tomatoes

    •    1 tsp Minced Garlic

    •    1 tsp Sugar

    •    1 Cup Coconut Milk

    •    1 tsp Fish Sauce

    •    1 tbsp Fresh Lemon Juice

    •    2 tsp Salt

Garnish: Chopped Coriander


Preparation:

  • Mix turmeric, pepper, garlic powder, salt, cornstarch and flour.
  • Coat Red Sea Barramundi fillet in the mixture.
  • Fry Barramundi fillet in butter and oil until golden, then set aside.
  • In the same pan, sauté the onion, then add garlic, ginger and spices.
  • Add tomatoes and sugar, then pour in coconut milk and fish sauce.
  • Let the sauce simmer until it thickens, then add lemon juice.
  • Return Barramundi fillet to the pan and cook for a few more minutes in the sauce.
  • Cook the rice, serve Barramundi fillet on top and garnish with fresh coriander.

باراموندي بصلصة الكاري


المقادير:

400 غرام باراموندي البحر الأحمر (فيليه شرائح بدون جلد)

التوابل:

    •    ½ ملعقة صغيرة كركم

    •    ¼ ملعقة صغيرة فلفل أسود

    •    ¼ ملعقة صغيرة بودرة ثوم

    •    ½ ملعقة صغيرة ملح

    •    1 ملعقة كبيرة نشاء الذرة

    •    1 ملعقة كبيرة دقيق

    •    2 ملعقة كبيرة زيت نباتي

    •    1 ملعقة كبيرة زبدة

لتحضير صوص الكاري:

    •    ½ كوب بصل مفروم

    •    ½ ملعقة صغيرة زنجبيل بودرة

    •    1 ملعقة كبيرة مسحوق كاري

    •   1 ملعقة صغيرة كزبرة مطحونة

    •    ½ ملعقة صغيرة كمون

    •    1 ملعقة صغيرة كركم

    •    ½ كوب طماطم كرزية مقطعة

    •    1 ملعقة صغيرة ثوم مهروس

    •    1 ملعقة صغيرة سكر

    •    1 كوب حليب جوز الهند

    •    1 ملعقة صغيرة صلصة السمك

    •    1 ملعقة كبيرة عصير ليمون حامض

    •    2 ملعقة صغيرة ملح

للتزيين: كزبرة مفرومة


طريقة التحضير:

  • اخلطي الكركم والفلفل ومسحوق الثوم والملح ونشاء الذرة والدقيق.
  • غطي فيليه باراموندي البحر الأحمر بالخليط.
  • اقلي شرائح الباراموندي في الزبدة والزيت حتى يصبح لونه ذهبيًا، ثم ضعيه جانبًا.
  • في نفس المقلاة، حمري البصل، ثم أضيفي الثوم، الزنجبيل، والتوابل.
  • أضيفي الطماطم والسكر، ثم حليب جوز الهند وصلصة السمك.
  • اتركي الصلصة على نار هادئة حتى تتماسك، ثم أضيفي عصير الليمون.
  • أعيدي شرائح الباراموندي للمقلاة واطبخيها لبضع دقائق في الصلصة.
  • قدمي شرائح الباراموندي فوق الأرز، وزيّنيه بالكزبرة الطازجة.

Copyright @2025 NAQUA - All Rights Reserved.