Barramundi with Soy Sauce & Honey


Ingredients:

    •    400g Red Sea Barramundi (Fillet Portions)

    •    3 tbsp Soy Sauce

    •    2 tbsp Honey

    •    1 tsp Grated Ginger

    •    1 Minced Garlic Clove

    •    2 tbsp Olive Oil

    •    ½ Squeezed Lemon

Garnish: Sliced Green Onions


Preparation:

  • In a bowl, mix soy sauce, honey, grated ginger, lemon, minced garlic and olive oil.
  • Place Red Sea Barramundi fillet in the marinade and let them marinate for 20 min.
  • Heat a pan over medium heat, cook marinated Barramundi fillet skin-side down for 3–5 min, then flip and cook the other side until golden and cooked.
  • Pour the remaining marinade into the pan and cook for additional 1 minute, allowing it to thicken and coat the fish.
  • Garnish with sliced green onions and serve.


باراموندي مع صلصة الصويا والعسل


المقادير:

    •    400 غرام باراموندي البحر الأحمر (فيليه شرائح)

    •    3 ملاعق كبيرة صلصة صويا

    •    2 ملعقة كبيرة عسل

    •    1 ملعقة صغيرة زنجبيل مبشور

    •    1 فص ثوم مفروم

    •    2 ملعقة كبيرة زيت زيتون

    •    ½ ليمون معصور

للتزيين: بصل أخضر مقطع


طريقة التحضير:

  • في وعاء، اخلطي صوص الصويا، العسل، الزنجبيل المبشور، الليمون، الثوم المفروم وزيت الزيتون.
  • ضعي شرائح باراموندي البحر الأحمر في التتبيلة واتركيه ليتتبل لمدة 20 دقيقة.
  • سخني المقلاة على نار متوسطة، اطبخي شرائح الباراموندي المتبلة على جانب الجلد لمدة 3-5 دقائق، ثم اقلبيها
  • واطبخي الجانب الآخر حتى يصبح ذهبيًا وناضج.
  • اسكبي التتبيلة المتبقية في المقلاة واتركيها تطهى لمدة دقيقة إضافية، حتى يتماسك السمك مع التتبيلة.
  • زيّنيه بالبصل الأخضر المقطع وقدميه.


Copyright @2025 NAQUA - All Rights Reserved.