Barramundi with Soy Sauce & Honey
Ingredients:
• 400g Red Sea Barramundi (Fillet Portions)
• 3 tbsp Soy Sauce
• 2 tbsp Honey
• 1 tsp Grated Ginger
• 1 Minced Garlic Clove
• 2 tbsp Olive Oil
• ½ Squeezed Lemon
Garnish: Sliced Green Onions
Preparation:
- In a bowl, mix soy sauce, honey, grated ginger, lemon, minced garlic and olive oil.
- Place Red Sea Barramundi fillet in the marinade and let them marinate for 20 min.
- Heat a pan over medium heat, cook marinated Barramundi fillet skin-side down for 3–5 min, then flip and cook the other side until golden and cooked.
- Pour the remaining marinade into the pan and cook for additional 1 minute, allowing it to thicken and coat the fish.
- Garnish with sliced green onions and serve.
باراموندي مع صلصة الصويا والعسل
المقادير:
• 400 غرام باراموندي البحر الأحمر (فيليه شرائح)
• 3 ملاعق كبيرة صلصة صويا
• 2 ملعقة كبيرة عسل
• 1 ملعقة صغيرة زنجبيل مبشور
• 1 فص ثوم مفروم
• 2 ملعقة كبيرة زيت زيتون
• ½ ليمون معصور
للتزيين: بصل أخضر مقطع
طريقة التحضير:
- في وعاء، اخلطي صوص الصويا، العسل، الزنجبيل المبشور، الليمون، الثوم المفروم وزيت الزيتون.
- ضعي شرائح باراموندي البحر الأحمر في التتبيلة واتركيه ليتتبل لمدة 20 دقيقة.
- سخني المقلاة على نار متوسطة، اطبخي شرائح الباراموندي المتبلة على جانب الجلد لمدة 3-5 دقائق، ثم اقلبيها
- واطبخي الجانب الآخر حتى يصبح ذهبيًا وناضج.
- اسكبي التتبيلة المتبقية في المقلاة واتركيها تطهى لمدة دقيقة إضافية، حتى يتماسك السمك مع التتبيلة.
- زيّنيه بالبصل الأخضر المقطع وقدميه.