Crispy Barramundi with Asian Sauce


Ingredients:

400g Red Sea Barramundi (Fillet Portions)

    •    2 tbsp Cornstarch

    •    ½ tsp Black Pepper

    •    ½ tsp Salt

    •    2 tbsp Vegetable Oil

    •    Cooked White Rice

For the Sauce:

    •    2 Minced Cloves Garlic

    •    1 tbsp Grated Ginger

    •    2 tbsp Soy Sauce

    •    1 tbsp Brown Sugar

    •    1 tbsp Rice Vinegar

    •    1 tsp Sesame Oil

    •    2 tbsp Water

Garnish: Grilled Vegetables


Preparation:

  • Mix cornstarch with pepper and salt, then coat Red Sea Barramundi fillet.
  • Fry Barramundi fillet until golden and crispy, then set aside.
  • In the same pan, sauté the garlic and ginger, then add soy sauce, brown sugar, rice vinegar, sesame oil and water.
  • Let the sauce simmer until it thickens.
  • Serve Barramundi fillet over rice, drizzle with sauce and garnish with grilled vegetables.

باراموندي مقرمش مع صوص آسيوي


المقادير:

    •    400 غرام باراموندي البحر الأحمر (فيليه شرائح)

    •    2 ملعقة كبيرة نشاء الذرة

    •    ½ ملعقة صغيرة فلفل أسود

    •    ½ ملعقة صغيرة ملح

    •    2 ملعقة كبيرة زيت نباتي

    •    أرز أبيض مطبوخ


لتحضير الصوص:

    •    2 فص ثوم مهروس

    •    1 ملعقة كبيرة زنجبيل مبشور

    •    2 ملعقة كبيرة صوص صويا

    •    1 ملعقة كبيرة سكر بني

    •    1 ملعقة كبيرة خل الأرز

    •    1 ملعقة صغيرة زيت سمسم

    •    2 ملعقة كبيرة ماء

للتزيين: خضار مشوي


طريقة التحضير:

  • اخلطي نشاء الذرة مع البهار والملح، وغطّي شرائح باراموندي البحر الأحمر.
  • اقلي شرائح باراموندي حتى تتحمر وتصبح مقرمشة، ثم ضعيها جانبًا.
  • في نفس المقلاة، قلّبي الثوم والزنجبيل، ثم أضيفي الصويا، السكر البني، خل الأرز، زيت السمسم والماء.
  • اتركي الصوص على نار هادئة حتى يتماسك.
  • قدمي شرائح الباراموندي فوق الأرز، واسكبي الصوص، وزيّنيه بالخضار المشوي.


Copyright @2025 NAQUA - All Rights Reserved.