Dynamite Shrimp
Ingredients:
450g Nagwa Shrimp (Peeled & Deveined Ready to Cook Tail-on)
- 1 ½ Cups Flour
- ¾ Cup Cornstarch
- 1 ½ tbsp Baking Powder
- ½ tsp Salt
- ¼ tsp White Pepper
- 1 ½ Cups Sparkling Water
Dipping Sauce:
• 1/3 Cup Mayonnaise
• ¼ Cup Sweet Chili Sauce
• 1 tsp Hot Sauce
Garnish: Chopped Green Onions
Preparation:
- In a large bowl, mix flour, cornstarch, baking powder, salt, white pepper and sparkling water together.
- Whisk to have a smooth consistency.
- Dip Nagwa shrimp in the flour mix.
- Fry Nagwa shrimp in hot oil, around 3 min, until golden.
- To prepare the dip: Mix all dipping ingredients together in a small bowl and serve next to the shrimp.
- Garnish with chopped green onions.
دايناميت شريمب
المقادير:
• 450 غرام روبيان نقوة (مقشر، جاهز للطبخ مع الذيل)
• ½ 1 كوب دقيق
• ¾ كوب نشاء الذرة
• ½ 1 ملعقة كبيرة بيكنج باودر
• ½ ملعقة صغيرة ملح
• ¼ ملعقة صغيرة بهار أبيض
• 1 كوب مياه غازية
صلصة التغميس:
• ⅓ كوب مايونيز
• ¼ كوب صلصة الفلفل الحلو
• 1 ملعقة صغيرة من الصلصة الحارة
للتزيين: بصل أخضر مفروم
طريقة التحضير:
- في وعاء كبير، اخلطي الدقيق، نشا الذرة، البيكنج باودر، الملح، البهار الأبيض، والمياه الغازية.
- اخفقي المكونات جيداً للحصول على قوام ناعم ومتماسك.
- غمسي كل قطعة من روبيان نقوة في خليط الدقيق.
- اقلي روبيان نقوة في الزيت الساخن لمدة 3 دقائق تقريباً حتى يصبح ذهبي اللون.
- لتحضير التغميسة: اخلطي جميع مكونات الصلصة معاً وقدميها بجانب الروبيان.
- زينيه بالبصل الأخضر المفروم.