Fried Shrimp


Ingredients:

    •    450g Nagwa Shrimp (Peeled & Deveined Ready to Cook Tail-on)

    •    1 Cup Flour

    •    1 Cup Cornstarch

    •    2 Eggs

    •    1 Cup Milk

    •    ½ tsp Salt

    •    ¼ tsp Black Pepper

    •    ½ tsp Paprika

    •    Oil for Frying


Preparation:

  • In a bowl, mix flour, cornstarch, salt, black pepper and paprika.
  • In other bowl, mix the eggs with milk.
  • Dip Nagwa shrimp into the egg mixture, then coat with the flour mixture.
  • Heat the oil in a pan and fry the shrimp for 2–3 min until golden.
  • Drain excess oil on kitchen paper towels and serve.

روبيان مقلي


المقادير:

  • 450 غرام روبيان نقوة (مقشر جاهز للطبخ مع الذيل)
  • 1 كوب دقيق
  • 1 كوب نشاء الذرة
  • 2 بيضة
  • 1 كوب حليب
  • ½ ملعقة صغيرة ملح
  • ¼ ملعقة صغيرة فلفل أسود
  • ½ ملعقة صغيرة بابريكا
  • زيت للقلي


طريقة التحضير:

  • في وعاء، اخلطي الدقيق، نشاء الذرة، الملح، الفلفل الأسود والبابريكا.
  • في وعاء آخر، اخفقي البيض مع الحليب.
  • غمسي روبيان نقوة في خليط البيض ثم غطيه في خليط الدقيق.
  • في مقلاة واسعة على نار متوسطة، سخني الزيت واقلي فيه روبيان نقوة لمدة 3-2 دقائق حتى يصبح ذهبياً.
  • صفي الروبيان على مناديل ورقية للتخلص من كمية الزيت الزائدة ثم قدميه.



Copyright @2025 NAQUA - All Rights Reserved.