Fried Shrimp with Honey Garlic Sauce


Ingredients:

450g Nagwa Shrimp (Peeled & Deveined Ready to Cook Tail-on)

    •    1 cup Flour

    •    1 cup Cornstarch

    •    1 tsp Garlic Powder

    •    1 tsp Paprika

    •    ¼ tsp Black Pepper

    •    ½ tsp Salt

Sauce:

    •    1 tsp Butter

    •    1 tsp Minced Garlic

    •    ¼ Cup Honey

    •    3 tbsp Soy Sauce

    •    1 tbsp Rice Vinegar

    •    1 tsp Cornstarch Dissolved in 1 tbsp Water

Garnish: Sesame Seeds and Green Onions


Preparation:

  • Mix the flour, cornstarch, garlic powder, paprika, spices, and salt.
  • Coat Nagwa shrimp with the dry mixture.
  • Fry the shrimp in hot oil until golden.
  • Drain on paper towels.
  • For the sauce: Melt the butter, add garlic then honey, soy sauce and rice vinegar.
  • Add the dissolved cornstarch and stir until the sauce thickens.
  • Toss the fried Nagwa shrimp in the sauce until fully coated.
  • Garnish with toasted sesame seeds and chopped green onions, then serve.

روبيان مقلي بصلصة العسل والثوم


المقادير:

450 غرام روبيان نقوة (مقشر جاهز للطبخ مع الذيل)

    •    1 كوب دقيق

    •    1 كوب نشاء الذرة

    •    1 ملعقة صغيرة بودرة الثوم

    •    1 ملعقة صغيرة بابريكا

    •    ¼ ملعقة صغيرة فلفل أسود

    •    ½ ملعقة صغيرة ملح

الصلصة:

    •    1 ملعقة صغيرة زبدة

    •    1 ملعقة صغيرة ثوم مهروس

    •    ¼ كوب عسل

    •    3 ملاعق كبيرة صوص صويا

    •    1 ملعقة كبيرة خل الأرز

    •    1 ملعقة صغيرة نشاء الذرة مذابة في ملعقة كبيرة من الماء

للتزيين: السمسم والبصل الأخضر


طريقة التحضير:

  • اخلطي الدقيق، النشاء، بودرة الثوم، البابريكا، البهار، والملح.
  • غطي روبيان نقوة بالخليط.
  • اقلي الروبيان في زيت ساخن حتى يصبح ذهبي اللون.
  • ضعيه على مناديل ورقية.
  • للصلصة: ذوبي الزبدة، أضيفي الثوم، ثم العسل، صوص الصويا، وخل الأرز.
  • أضيفي نشاء الذرة المذوب وحركي حتى تتكثف الصلصة.
  • أضيفي روبيان نقوة المقلي في الصلصة حتى يُغطى بالكامل.
  • زيني الطبق بالسمسم المحمص والبصل الأخضر المفروم، وقدميه.


Copyright @2025 NAQUA - All Rights Reserved.