Garlic Butter Shrimp


Ingredients:
450g Nagwa Shrimp (Peeled & Deveined Ready to Cook Tail-on)

    •    ¼ tsp Black Pepper

    •    ½ tsp Salt

    •    ¼ tsp Paprika Pepper

    •    3 tbsp Unsalted Butter

    •    ½ Cup Chicken Stock

    •    1 Small Minced Onion

    •    4 Minced Garlic Cloves

    •    1 Small Lemon

    •    1 tbsp Fresh Rosemary or Rhyme, Chopped

Garnish: ¼ cup Fresh Parsley, Chopped


Preparation:

  • Season Nagwa shrimp with salt, pepper, and paprika.
  • Melt the butter and cook the onion until soft.
  • Add the shrimp and cook on both sides.
  • Add chicken broth and garlic, and let it cook through.
  • Turn off the heat, then add butter, lemon juice and zest.
  • Garnish with rosemary and parsley and serve.

روبيان بالزبدة والثوم


المقادير:

    •    450 غرام روبيان نقوة (مقشر جاهز للطبخ مع الذيل)

    •    ¼ ملعقة صغيرة فلفل أسود

    •    ½ ملعقة صغيرة ملح

    •    ¼ ملعقة صغيرة بابريكا

    •    3 ملعقة كبيرة زبدة غير مملحة

    •    ½ كوب مرق دجاج

    •    1 بصل صغير مفروم ناعم

    •    4 فصوص ثوم مفروم

    •    1 ليمون صغير

    •    1 ملعقة كبيرة إكليل الجبل أو الزعتر الطازج المفروم

للتزيين: ¼ وب بقدونس طازج مفروم


طريقة التحضير:

    •    تبلي روﺑﻴﺎن ﻧﻘﻮة ﺑﺎﻟﻤﻠﺢ، اﻟﻔﻠﻔﻞ، واﻟﺒﺎﺑﺮﻳﻜﺎ.

    •    ذوبي اﻟﺰﺑﺪة واﻃﻬﻲ اﻟﺒﺼﻞ ﺣﺘﻰ ﻳﺬﺑﻞ.

    •    أﺿﻴﻔﻲ اﻟﺮوﺑﻴﺎن واﻃﻬﻴﻪ ﻣﻦ اﻟﺠﻬﺘﻴﻦ.

    •    أﺿﻴﻔﻲ ﻣﺮق اﻟﺪﺟﺎج واﻟﺜﻮم واﺗﺮﻛﻴﻪ ﺣﺘﻰ ﻳﻨﻀﺞ.

    •    أﻃﻔﺌﻲ اﻟﻨﺎر، أﺿﻴﻔﻲ الزﺑﺪة، ﻗﺸﺮ اﻟﻠﻴﻤﻮن وعصيره.

    •    زيني الطبق بإكليل الجبل واﻟﺒﻘﺪوﻧﺲ وقدميه.


Copyright @2025 NAQUA - All Rights Reserved.