Lemon Butter Barramundi Fillet


Ingredients:

400g Red Sea Barramundi (Fillet Portions)

    •    1 Cup of Chopped Small Potatoes

    •    1 Cup of Halved Cherry Tomatoes

    •    1 ½ Cup of Chopped Zucchini

    •    1 tbsp Olive Oil

    •    ¼ tsp Salt

    •    ½ tsp Paprika

    •    ½ tsp Minced Garlic

    •    2 tbsp Olive Oil

    •    1 tbsp Butter

For the Lemon Butter Sauce:

    •    2 tbsp Butter

    •    1 tsp Minced Garlic

    •    ½ Cup Vegetable Broth

    •    2 tbsp Lemon Juice

    •    1 tsp Lemon Zest

    •    1 tsp Oregano

    •    ¼ Cup Cooking Cream

Garnish: Chopped Parsley or Lemon Slices


Preparation:

  • Preheat the oven to 200ºC and roast the vegetables with olive oil and salt for 20 min.
  • Mix the spices with olive oil and coat Red Sea Barramundi fillet.
  • Sear Barramundi fillet in butter for 3–4 min on each side.
  • To prepare the sauce: melt butter, add garlic, then vegetable broth, lemon, oregano and cream. Let it thicken, then stir in parsley.
  • Serve Barramundi fillet over the roasted vegetables, pour the sauce on top.
  • Garnish with lemon slices or fresh parsley.

فيليه باراموندي بصوص الزبدة والليمون


المقادير:

400 غرام باراموندي البحر الأحمر (فيليه شرائح)

    •    1 كوب بطاطس صغير مقطع

    •    1 كوب طماطم كرزية مقطعة

    •    1 ½ كوب كوسا مقطعة

    •    1 ملعقة كبيرة زيت زيتون

    •    ¼ ملعقة صغيرة ملح

    •    ½ ملعقة صغيرة بابريكا

    •    ½ ملعقة صغيرة ثوم مهروس

    •    2 ملعقة كبيرة زيت زيتون

    •    1 ملعقة كبيرة زبدة

لتحضير صوص زبدة الليمون:

    •    2 ملعقة كبيرة زبدة

    •    1 ملعقة صغيرة ثوم مهروس

    •    ½ كوب مرق خضار

    •    2 ملعقة كبيرة عصير ليمون

    •    1 ملعقة صغيرة من قشر الليمون

    •    1 ملعقة صغيرة زعتر

    •    ¼ كوب كريمة طبخ

للتزيين: بقدونس مفروم أو شرائح الليمون


طريقة التحضير:

  • سخني الفرن على 200 درجة حرارة مئوية مسبقاً، واشوي الخضار بزيت الزيتون والملح لمدة 20 دقيقة.
  • اخلطي التوابل بزيت الزيتون وغطّي بها شرائح باراموندي البحر الأحمر.
  • اشوي شرائح الباراموندي بالزبدة لمدة 3–4 دقائق لكل جهة.
  • لتحضير الصوص: ذوّبي الزبدة، أضيفي الثوم، ثم مرق الخضار، الليمون، الزعتر والكريمة حتى يتكثف، وأضيفي البقدونس.
  • قدمي شرائح الباراموندي فوق الخضار المشوي، واسكبي الصوص فوقه.
  • زيّنيه بشرائح الليمون أو البقدونس الطازج.


Copyright @2025 NAQUA - All Rights Reserved.