Shrimp and Veggie Fried Rice


Ingredients:

    •    450g Nagwa Shrimp (Peeled, Deveined Ready to Cook Tail-on Blanched)

    •    2 Cups Cooked Rice

    •    ¼ Cup Boiled Carrots

    •    ¼ Cup Boiled Peas

    •    ¼ Cup Bell Pepper

    •    2 Beaten Eggs

    •    3 tbsp Soy Sauce

    •    2 Minced Garlic Cloves

    •    2 tbsp Oil

    •    1 tsp Sesame Oil

Garnish: Chopped Green Onions


Preparation:

  • Heat 1 tbsp oil in a pan. Cook Nagwa shrimp for 2–3 min until pink. Remove and set aside.
  • Add another tbsp of oil, then scramble the eggs. Push to one side of the pan.
  • Add garlic and mixed vegetables, stir-fry for 2 min.
  • Add rice and soy sauce, stir-fry for 2–3 min.
  • Return Nagwa shrimp to the pan, mix everything well and drizzle with sesame oil.
  • Garnish with green onions and serve.

أرز مقلي بالروبيان والخضار


المقادير:

    •    450 غرام روبيان نقوة (مقشر جاهز للطبخ مبخر مع الذيل)

    •    2 كوب أرز مطبوخ

    •    ¼ كوب جزر مقطع مسلوق

    •    ¼ كوب بازلاء مسلوق

    •    ¼ كوب فلفل رومي

    •    2 بيضتان مخفوقتان

    •    3 ملعقة كبيرة صوص الصويا

    •    2 فص ثوم مفروم

    •    2 ملعقة كبيرة زيت

    •    1 ملعقة صغيرة زيت السمسم

للتزيين: بصل أخضر مفروم


طريقة التحضير:

  • سخني ملعقة كبيرة من الزيت في مقلاة. اطهي روبيان نقوة لمدة 2-3 دقائق حتى يصبح لونه وردياً. أخرجيه من المقلاة واتركيه جانباً.
  • أضيفي ملعقة كبيرة أخرى من الزيت، ثم اطهي البيض المخفوق مع التحريك حتى ينضج. وضعيه بجانب المقلاة.
  • أضيفي الثوم والجزر، البازلاء والفلفل الرومي وقلبي لمدة دقيقتين.
  • أضيفي الأرز وصوص الصويا ثم قلبيه لمدة 2-3 دقائق.
  • أعيدي روبيان نقوة إلى المقلاة، وامزجي المكونات جيداً، ثم أضيفي رشة من زيت السمسم.
  • زيني الطبق بالبصل الأخضر وقدميه.


Copyright @2025 NAQUA - All Rights Reserved.