Shrimp and Veggie Fried Rice
Ingredients:
• 450g Nagwa Shrimp (Peeled, Deveined Ready to Cook Tail-on Blanched)
• 2 Cups Cooked Rice
• ¼ Cup Boiled Carrots
• ¼ Cup Boiled Peas
• ¼ Cup Bell Pepper
• 2 Beaten Eggs
• 3 tbsp Soy Sauce
• 2 Minced Garlic Cloves
• 2 tbsp Oil
• 1 tsp Sesame Oil
Garnish: Chopped Green Onions
Preparation:
- Heat 1 tbsp oil in a pan. Cook Nagwa shrimp for 2–3 min until pink. Remove and set aside.
- Add another tbsp of oil, then scramble the eggs. Push to one side of the pan.
- Add garlic and mixed vegetables, stir-fry for 2 min.
- Add rice and soy sauce, stir-fry for 2–3 min.
- Return Nagwa shrimp to the pan, mix everything well and drizzle with sesame oil.
- Garnish with green onions and serve.
أرز مقلي بالروبيان والخضار
المقادير:
• 450 غرام روبيان نقوة (مقشر جاهز للطبخ مبخر مع الذيل)
• 2 كوب أرز مطبوخ
• ¼ كوب جزر مقطع مسلوق
• ¼ كوب بازلاء مسلوق
• ¼ كوب فلفل رومي
• 2 بيضتان مخفوقتان
• 3 ملعقة كبيرة صوص الصويا
• 2 فص ثوم مفروم
• 2 ملعقة كبيرة زيت
• 1 ملعقة صغيرة زيت السمسم
للتزيين: بصل أخضر مفروم
طريقة التحضير:
- سخني ملعقة كبيرة من الزيت في مقلاة. اطهي روبيان نقوة لمدة 2-3 دقائق حتى يصبح لونه وردياً. أخرجيه من المقلاة واتركيه جانباً.
- أضيفي ملعقة كبيرة أخرى من الزيت، ثم اطهي البيض المخفوق مع التحريك حتى ينضج. وضعيه بجانب المقلاة.
- أضيفي الثوم والجزر، البازلاء والفلفل الرومي وقلبي لمدة دقيقتين.
- أضيفي الأرز وصوص الصويا ثم قلبيه لمدة 2-3 دقائق.
- أعيدي روبيان نقوة إلى المقلاة، وامزجي المكونات جيداً، ثم أضيفي رشة من زيت السمسم.
- زيني الطبق بالبصل الأخضر وقدميه.