Shrimp Paella


Ingredients:

Spices:

• 450g Nagwa Shrimp (Peeled & Deveined Ready to Cook Tail-on Blanched)

• 2 Cups of Short-Grain Rice

• 1 Chopped Onion

• 2 Minced Garlic Cloves

• 1 Chopped Tomato

• ½ Cup Peas

• 1 Chopped Red Bell Pepper

• 3 Cups Shrimp Broth

• ½ tsp Saffron Dissolved in Warm Water

• 2 tbsp Olive Oil

• ½ ts Paprika

• 2 tsp Salt

• ¼ tsp Black Pepper

• ½ Lemon Slices


Garnish:

• Chopped Cilantro and Lemon Slices


Preparation:

• In a pot over medium heat, warm the oil and sauté the onion, garlic, salt and black pepper until softened.

• Add the tomato, peas, and bell pepper, then stir.

• Add the rice and paprika, then stir for a minute.

• Pour in the shrimp broth and saffron, and bring to a boil.

• Cover the pot, lower the heat, and after 10 minutes add Nagwa shrimp. Cover and cook for an

additional 5 min.

• Serve on a plate, and garnish with lemon slices and coriander.

باييلا الروبيان


المقادير:

توابل:

• 450 غرام روبيان نقوة (مقشر جاهز للطبخ مبخر مع الذيل)

• 2 كوب أرز قصير الحبة

• 1 بصل مفرومة

• 2 فص ثوم مفروم

• 2 طماطم مفرومة

½ كوب بازلاء

• 1 فلفل أحمر حلو مفروم

• 3 أكواب من مرق الروبيان

• ½ ملعقة صغيرة زعفران مذاب في ماء دافئ

• 2 ملعقة كبيرة زيت زيتون

½ ملعقة صغيرة بابريكا

• 2 ملعقة صغيرة ملح

• ¼ ملعقة صغيرة فلفل أسود

• ½ ليمون مقطع إلى شرائح


للتزيين:

• كزبرة مفرومة وشرائح الليمون


طريقة التحضير:

• في قدر على نار متوسطة، سخني الزيت وأضيفي البصل، الثوم، الملح والفلفل الأسود وقلبي حتى تذبل المكونات.

• أضيفي الطماطم، البازلاء والفلفل الحلو ثم قلبي المكونات.

• أضفي الأرز والبابريكا ثم إمزجي لمدة دقيقة.

• أسكبي مرق الروبيان والزعفران في القدر، وقلبي، واتركيه على نار متوسطة حتى يغلي.

• غطي القدر واتركيه على نار هادئة لمدة 10 دقائق، ثم أضيفي روبيان نقوة، غطي القدر واتركيه 5 دقائق إضافية.

• قدميه في طبق وزينيه بشرائح الليمون والكزبرة.

Copyright @2025 NAQUA - All Rights Reserved.