Shrimp Paella
Ingredients:
Spices:
• 450g Nagwa Shrimp (Peeled & Deveined Ready to Cook Tail-on Blanched)
• 2 Cups of Short-Grain Rice
• 1 Chopped Onion
• 2 Minced Garlic Cloves
• 1 Chopped Tomato
• ½ Cup Peas
• 1 Chopped Red Bell Pepper
• 3 Cups Shrimp Broth
• ½ tsp Saffron Dissolved in Warm Water
• 2 tbsp Olive Oil
• ½ ts Paprika
• 2 tsp Salt
• ¼ tsp Black Pepper
• ½ Lemon Slices
Garnish:
• Chopped Cilantro and Lemon Slices
Preparation:
• In a pot over medium heat, warm the oil and sauté the onion, garlic, salt and black pepper until softened.
• Add the tomato, peas, and bell pepper, then stir.
• Add the rice and paprika, then stir for a minute.
• Pour in the shrimp broth and saffron, and bring to a boil.
• Cover the pot, lower the heat, and after 10 minutes add Nagwa shrimp. Cover and cook for an
additional 5 min.
• Serve on a plate, and garnish with lemon slices and coriander.
باييلا الروبيان
المقادير:
توابل:
• 450 غرام روبيان نقوة (مقشر جاهز للطبخ مبخر مع الذيل)
• 2 كوب أرز قصير الحبة
• 1 بصل مفرومة
• 2 فص ثوم مفروم
• 2 طماطم مفرومة
• ½ كوب بازلاء
• 1 فلفل أحمر حلو مفروم
• 3 أكواب من مرق الروبيان
• ½ ملعقة صغيرة زعفران مذاب في ماء دافئ
• 2 ملعقة كبيرة زيت زيتون
• ½ ملعقة صغيرة بابريكا
• 2 ملعقة صغيرة ملح
• ¼ ملعقة صغيرة فلفل أسود
• ½ ليمون مقطع إلى شرائح
للتزيين:
• كزبرة مفرومة وشرائح الليمون
طريقة التحضير:
• في قدر على نار متوسطة، سخني الزيت وأضيفي البصل، الثوم، الملح والفلفل الأسود وقلبي حتى تذبل المكونات.
• أضيفي الطماطم، البازلاء والفلفل الحلو ثم قلبي المكونات.
• أضفي الأرز والبابريكا ثم إمزجي لمدة دقيقة.
• أسكبي مرق الروبيان والزعفران في القدر، وقلبي، واتركيه على نار متوسطة حتى يغلي.
• غطي القدر واتركيه على نار هادئة لمدة 10 دقائق، ثم أضيفي روبيان نقوة، غطي القدر واتركيه 5 دقائق إضافية.
• قدميه في طبق وزينيه بشرائح الليمون والكزبرة.
Copyright @2025 NAQUA - All Rights Reserved.