Shrimp Soup with Curry & Coconut Milk
Ingredients:
• 450g Nagwa Shrimp (Peeled, Deveined Ready to Cook Tail-on Blanched)
• 2 tbsp Oil
• 1 Chopped Onion
• 2 Minced Garlic Cloves
• 1 tsp Ginger, Grated
• 2 tbsp Red Curry Paste
• 1 Can Coconut Milk (400ml)
• 3 Cups Water
• 1 Cup Fish Broth
• 1 Carrot, Sliced
• 1 Red Bell Pepper, Sliced
• 2 tbsp Lime Juice
• 2 tbsp Fish Sauce
• ½ tsp Salt
• ¼ tsp Black Pepper
• 2 tsp Sugar
Garnish: Cilantro & Lime Slices
Preparation:
شوربة الروبيان بالكاري وحليب جوز الهند
المقادير:
• 450 غرام روبيان نقوة (مقشر جاهز للطبخ مبخر مع الذيل)
• 2 ملعقة كبيرة زيت
• 1 بصلة مفرومة
• 2 فص ثوم مفروم
• 1 ملعقة صغيرة زنجبيل مبشور
• 2 ملعقة كبيرة معجون كاري أحمر
• 1 علبة حليب جوز الهند (400 مل)
• 3 أكواب ماء
• 1 كوب مرق سمك
• 1 جزرة مقطعة
• 1 فليفلة حمراء مقطعة
• 2 ملعقة كبيرة عصير ليمون
• 2 ملعقة كبيرة صلصة سمك
• ½ ملعقة صغيرة ملح
• ¼ ملعقة صغيرة فلفل أسود
• 2 ملعقة صغيرة سكر
للتزيين: كزبرة وشرائح ليمون
طريقة التحضير:
Copyright @2025 NAQUA - All Rights Reserved.