Shrimp Soup with Curry & Coconut Milk


Ingredients:

    •    450g Nagwa Shrimp (Peeled, Deveined Ready to Cook Tail-on Blanched)

    •    2 tbsp Oil

    •    1 Chopped Onion

    •    2 Minced Garlic Cloves

    •    1 tsp Ginger, Grated

    •    2 tbsp Red Curry Paste

    •    1 Can Coconut Milk (400ml)

    •    3 Cups Water

    •    1 Cup Fish Broth

    •    1 Carrot, Sliced

    •    1 Red Bell Pepper, Sliced

    •    2 tbsp Lime Juice

    •    2 tbsp Fish Sauce

    •    ½ tsp Salt

    •    ¼ tsp Black Pepper

    •    2 tsp Sugar


Garnish: Cilantro & Lime Slices


Preparation:

  • In a pot over medium heat, heat the oil and sauté the onion, garlic, and ginger until soft.
  • Add the red curry paste and cook for 1 min.
  • Stir in the coconut milk, water and broth then simmer.
  • Add Nagwa shrimp and cook for 2–3 min until pink.
  • Season with fish sauce, lime juice, salt, black pepper and sugar.
  • Remove the pot and pour the soup onto a plate.
  • Garnish with cilantro and lime slices and serve.

شوربة الروبيان بالكاري وحليب جوز الهند


المقادير:

    •    450 غرام روبيان نقوة (مقشر جاهز للطبخ مبخر مع الذيل)

    •    2 ملعقة كبيرة زيت

    •    1 بصلة مفرومة

    •    2 فص ثوم مفروم

    •    1 ملعقة صغيرة زنجبيل مبشور

    •    2 ملعقة كبيرة معجون كاري أحمر

    •    1 علبة حليب جوز الهند (400 مل)

    •    3 أكواب ماء

    •    1 كوب مرق سمك

    •    1 جزرة مقطعة

    •    1 فليفلة حمراء مقطعة

    •    2 ملعقة كبيرة عصير ليمون

    •    2 ملعقة كبيرة صلصة سمك

    •    ½ ملعقة صغيرة ملح

    •    ¼ ملعقة صغيرة فلفل أسود

    •    2 ملعقة صغيرة سكر


للتزيين: كزبرة وشرائح ليمون


طريقة التحضير:

  • في قدر على نار متوسطة، سخني الزيت وقلبي البصل، الثوم، والزنجبيل حتى تذبل المكونات.
  • أضيفي معجون الكاري واطبخي لمدة دقيقة.
  • أضيفي حليب جوز الهند، الماء، والمرق، ثم اتركي الخليط يغلي على نار هادئة.
  • أضيفي الجزر والفلفل الأحمر، وقلبيه على نار متوسطة لمدة 5 دقائق.
  • أضيفي روبيان نقوة واطبخيه لمدة 2-3 دقائق حتى ينضج.
  • أضيفي صلصة السمك، عصير الليمون، الملح، الفلفل الأسود والسكر.
  • ارفعي القدر من على النار واسكبي الحساء في طبق.
  • زيني الحساء بالكزبرة الطازجة وشرائح الليمون وقدميه.


Copyright @2025 NAQUA - All Rights Reserved.