Tandoori Grilled Shrimp


Ingredients:

    •    450g Nagwa Shrimp (Peeled &   Deveined Ready to Cook Tail-on)

    •    ½ Cup Yoghurt

    •    2 tbsp Lemon Juice

    •    1 tsp Turmeric

    •     1 tsp Paprika

    •    1 tsp Curry Powder

    •     ½ tsp Chili Powder

    •     2 tbsp Oil

    •     ½ tsp Salt



Preparation:

    •    In a bowl, mix yoghurt, oil, lemon juice, turmeric, paprika, salt, curry powder, and chili powder.

    •     Add Nagwa shrimp to the marinade, mix and let it marinate for 1 hour.

    •     Preheat the grill or oven, and grill Nagwa shrimp for 2-3 min on each side.

    •     Serve it hot with a side salad.




روبيان التندوري المشوي


المقادير:

    •    450 غرام روبيان نقوة (مقشر جاهز للطبخ مع الذيل)

    •    ½ كوب زبادي

    •    2 ملعقة كبيرة عصير ليمون

    •    1 ملعقة صغيرة كركم

    •    1 ملعقة صغيرة بابريكا

    •    1 ملعقة صغيرة مسحوق الكاري

    •    ½ ملعقة صغيرة مسحوق الفلفل

    •    2 ملعقة كبيرة زيت

    •    ½ ملعقة صغيرة ملح


طريقة التحضير:

    •    في وعاء، اخلطي الزبادي، الزيت، عصير الليمون، الكركم، البابريكا، الملح، مسحوق الكاري ومسحوق الفلفل الحار.

    •    أضيفي روبيان نقوة إلى التتبيلة، واخلطيها جيداً ثم اتركيها تتبل لمدة ساعة.

    •    سخني الشواية أو الفرن مسبقاً، واشوي روبيان نقوة لمدة 3-2 دقائق على كل جانب.

    •    قدميه ساخناً مع سلطة جانبية.


Copyright @2025 NAQUA - All Rights Reserved.