Tandoori Grilled Shrimp
Ingredients:
• 450g Nagwa Shrimp (Peeled & Deveined Ready to Cook Tail-on)
• ½ Cup Yoghurt
• 2 tbsp Lemon Juice
• 1 tsp Turmeric
• 1 tsp Paprika
• 1 tsp Curry Powder
• ½ tsp Chili Powder
• 2 tbsp Oil
• ½ tsp Salt
Preparation:
• In a bowl, mix yoghurt, oil, lemon juice, turmeric, paprika, salt, curry powder, and chili powder.
• Add Nagwa shrimp to the marinade, mix and let it marinate for 1 hour.
• Preheat the grill or oven, and grill Nagwa shrimp for 2-3 min on each side.
• Serve it hot with a side salad.
روبيان التندوري المشوي
المقادير:
• 450 غرام روبيان نقوة (مقشر جاهز للطبخ مع الذيل)
• ½ كوب زبادي
• 2 ملعقة كبيرة عصير ليمون
• 1 ملعقة صغيرة كركم
• 1 ملعقة صغيرة بابريكا
• 1 ملعقة صغيرة مسحوق الكاري
• ½ ملعقة صغيرة مسحوق الفلفل
• 2 ملعقة كبيرة زيت
• ½ ملعقة صغيرة ملح
طريقة التحضير:
• في وعاء، اخلطي الزبادي، الزيت، عصير الليمون، الكركم، البابريكا، الملح، مسحوق الكاري ومسحوق الفلفل الحار.
• أضيفي روبيان نقوة إلى التتبيلة، واخلطيها جيداً ثم اتركيها تتبل لمدة ساعة.
• سخني الشواية أو الفرن مسبقاً، واشوي روبيان نقوة لمدة 3-2 دقائق على كل جانب.
• قدميه ساخناً مع سلطة جانبية.
Copyright @2025 NAQUA - All Rights Reserved.